Papiersoorten geboortekaartjes

We hebben een selectie gemaakt uit de papiersoorten waarop de ontwerpen het beste uitkomen. Elke papiersoort geeft zijn eigen effect aan het kaartje. Bij het bestellen van een proefdruk uit de reguliere collectie ontvang je een sample-set van de papiersoorten. Bereken met de prijscalculator op de kaartpagina of in jouw eigen collectie de toeslag. Deze varieert van €0,10 voor een kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart. 

 Basis papiersoorten
 

Fotokaart | 300 grams

Stevig karton met eenzijdige hoogglans afwerking, mooi om voor kaarten met een foto te gebruiken. Door de glansafwerking is de kleur van deze zijde niet meer helder wit.

Fotokaart

 

Zijdeglans | 300 grams

Een papiersoort met een matte glans en een wat gladder oppervlak. Wij gebruiken de 300 grams variatie waardoor je een heel stevig kaartje krijgt.

Zijdeglans

 

Coated Karton | 300 grams

Gladde en stevige papiersoort met een silk toplaag aan beide zijden. Coated Karton is zeer geschikt voor gekleurde achtergronden.
Dit wordt ook wel Invercote Creato 300 grams papier genoemd en is een tweezijdig gestreken neutraalwit hoogwaardig sulfaatkarton.
Coated karton en Linnen (alleen icm met foliedruk) wordt aangeboden als papiersoorten voor geboortekaartjes met stansvorm.
 

Coated Karton

 Categorie 1 papiersoorten
 

Natuurkarton | 340 grams

Stevig, mat, kleuren worden krachtig van kleur en de achtergrond blijft helder wit. Een populaire papiersoort die voor alle ontwerpen gebruikt kan worden.

Natuurkarton

 

Biotop | 195, 250 en 300 grams

Een mooie off-white papiersoort.

Biotop

 


 

Categorie 2 papiersoorten
 

Linnen | 350 grams (alleen in combinatie met foliedruk)

Stevig papiersoort met lichte structuur. Linnen is niet geschikt voor grote kleurvlakken, het is een mooie papiersoort voor kaarten met witte achtergrond.
Linnen wordt ook aangeboden als papiersoort voor geboortekaartjes met stansvorm (naast coated karton).

Linnen

 

Ivory gold | 250 grams

Kies je voor een romantisch, stijlvol en hippe kaart dan is jouw keuze misschien ook Ivory gold. Deze luxe papiersoort geeft zachte en pasteltinten een mooie warme glans. De papiersoort is stevig en iets off-white.

Ivory gold

 

Parelmoer | 290 grams

Alle kleuren krijgen een parelmoer effect. Dat geeft je kaart een extra uitstraling en is erg chique. Mooi bij een ontwerp waarbij je ook wat lichtere tinten gebruikt. Mooi te combineren met een bijpassende parelmoer envelop.

Parelmoer

 

Oud-Hollands | 300 grams

De structuur geeft de kaarten net dat extra's. Het is net iets minder wit waardoor het ook warm aandoet. Oud-hollands papier is niet geschikt voor grote kleurvlakken, het is een mooie papiersoort voor kaarten met witte achtergrond.

Oud-Hollands

 

Duurzaam papier | 300 grams

Duurzame geboortekaartjes geprint op gerecycled met zichtbare vezels, gladde toplaag. Zorg ervoor dat het inktgebruik beperkt blijft. Niet alleen om het kaartje zo duurzaam mogelijk te houden, maar ook omdat een grote oppervlaktes volvlak kleur niet goed tot zijn recht komt op niet witte ondergronden.

Duurzaam papier

 

Kraft | 300 grams

Geboortekaartjes op kraftpapier zijn prachtig, bruin met structuur, vooral ontwerpen met weinig kleur komen hier heel mooi op uit!! Deze kaartjes zijn iets duurder, onder de bovenste inktlaag moet namelijk eerst een witte deklaag worden geprint.

Kraft

Soft touch | 300 grams

Dit is een matte papiersoort met een fluweelzachte coating (300 grams). Deze papiersoort is mogelijk voor kaarten met en zonder foliedruk (behalve zwarte folie), helaas niet geschikt voor freeform kaarten (digitale stansvorm). Houd rekening met een extra leverdag.
Let op - plaatje wordt nog bijgewerkt.

 

Duurzaam papier

 

via de afbeelding hieronder kun je de verschillende wittinten goed vergelijken.