4CARDS > Papiersoorten geboortekaartjes en trouwkaarten

Papiersoorten geboortekaartjes en trouwkaarten

Enveloppen - Levertijd - PrijzenVerzendservice - Proefdruk - Extra's

We hebben een selectie gemaakt uit de papiersoorten waarop de ontwerpen het beste uitkomen. Elke papiersoort geeft zijn eigen effect aan het kaartje. Bij het bestellen van een proefdruk uit de reguliere collectie ontvang je een sample-set van de papiersoorten. Bereken met de prijzencalculator op de productpagina van de kaart de totaalprijs.

 Basis papiersoorten
 

Natuurkarton | 340 grams

Stevig, mat, kleuren worden krachtig van kleur en de achtergrond blijft helder wit. Een populaire papiersoort die voor alle ontwerpen gebruikt kan worden.

Fotokaart | 300 grams

Stevig karton met eenzijdige hoogglans afwerking, mooi om voor kaarten met een foto te gebruiken. Door de glansafwerking is de kleur van deze zijde niet meer helder wit.

Zijdeglans | 300 grams

Een papiersoort met een matte glans en een wat gladder oppervlak. Wij gebruiken de 300 grams variatie waardoor je een heel stevig kaartje krijgt.

Biotop | 300 grams

Een mooie stevige off-white papiersoort.Luxe papiersoorten
 

De extra kosten variëren van €0,10 voor een kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart. 

Kraft papier | 330 grams

Geboortekaartjes op kraftpapier zijn prachtig, bruin met structuur, vooral ontwerpen met weinig kleur komen hier heel mooi op uit!!

Ivory gold | 250 grams

Kies je voor een romantisch, stijlvol en hippe kaart dan is jouw keuze misschien ook Ivory gold. Deze luxe papiersoort geeft zachte en pasteltinten een mooie warme glans. De papiersoort is stevig en iets off-white.

Parelmoer | 290 grams

Alle kleuren krijgen een parelmoer effect. Dat geeft je kaart een extra uitstraling en is erg chique. Mooi bij een ontwerp waarbij je ook wat lichtere tinten gebruikt. Mooi te combineren met een bijpassende parelmoer envelop.

Oud-hollands | 300 grams

De structuur geeft de kaarten net dat extra's. Het is net iets minder wit waardoor het ook warm aandoet. Oud-hollands papier is niet geschikt voor grote kleurvlakken, het is een mooie papiersoort voor kaarten met witte achtergrond.

Duurzaam papier | 300 grams

Duurzame geboortekaartjes geprint op gerecycled met zichtbare vezels, gladde toplaag. Zorg ervoor dat het inktgebruik beperkt blijft. Niet alleen om het kaartje zo duurzaam mogelijk te houden, maar ook omdat een grote oppervlaktes volvlak kleur niet goed tot zijn recht komt op niet witte ondergronden.Foliekaarten papiersoorten
 

De papiersoorten zijn alleen te gebruiken en te kiezen voor kaarten die voorzien zijn van een folie afwerking. De extra kosten verschillen van €0,10 voor een kleine enkele kaart tot €0,40 voor een grote, dubbele kaart. 

Coated Karton | 300 grams

Gladde en stevige papiersoort met een silk toplaag aan beide zijden. Coated Karton is zeer geschikt voor gekleurde achtergronden.

Linnen | 350 grams [toeslag]

Stevig papiersoort met lichte structuur. Linnen is niet geschikt voor grote kleurvlakken, het is een mooie papiersoort voor kaarten met witte achtergrond.