4CARDS > Over 4Cards

De mensen achter 4CARDS

Muriel Idema
Muriel is in april 2006 gestart met 4CARDS, een webshop met trouwkaarten en geboortekaartjes. Met een achtergrond in Marketing, Uitzendbranche, Satellietcommunicatie was dit totaal iets anders. Muriel is autodidact. 'Ik vind het nog altijd erg speciaal om samen met een aanstaand bruidspaar of aanstaande ouders een een geboortekaartje of trouwkaart te ontwerpen. Mensen vertrouwen het je toe om een kaart te maken voor een heel bijzondere gelegenheid, dat voelt iedere keer weer als een grote eer.' Sinds december 2014 is de nieuwe site live. Een nieuw design en meer mogelijkheden voor de klant, namelijk zelf je kaartje ontwerpen met of zonder voorbeeld. Naast 4CARDS.nl ben ik ook actief met Daglief en Bijzondererouwkaarten (voor rouwkaarten).

Anita Barten | Studio Deksels
Deksels?! Dat ben ik. Anita Barten, grafisch vormgever en print ontwerper. Ik ben eerlijk, veelzijdig, daadkrachtig en recht door zee en houd van van letters, papier, kleur en printjes. Wat mij inspireert zijn  oude illustraties, borduurwerken, boeken, kaarten en andere elementen van vroeger. Ik struin dan ook graag over de verzamelaarsbeurs, brocante markten of vintage winkels. Wat ik het allerleukste vind aan dit vak is dat ik samen met mijn klanten en opdrachtgevers hun ideeën tot werkelijkheid breng, tot een uniek en persoonlijk resultaat. Dat is het belangrijkste. Deksels!

 

Ankepanke

Mijn naam is Anke, ook wel bekend als ankepanke of ankepanke design en ik ben een Nederlandse illustrator, grafisch en patroon ontwerper. Wat ik het liefste doe: Mensen inspireren, verschillende materialen met elkaar combineren, lettertypes, illustraties voor kinderen, simpele logo ontwerpen, en volledige huisstijlen, doedelen, patroon ontwerpen, ontwerp voor kinderen, snailmail en katten zijn altijd goed! 20 feiten over Anke op een rij.

Revista
Karin van der Vegt is grafisch ontwerper en het gezicht achter Revista. Na de kunstacademie en 8 jaar werkervaring werd het tijd voor haar eigen onderneming. 'Revista’ is Spaans voor 'tijdschrift'. Hier komen twee van Karins passies samen: reizen en taal. Ze leerde Spaans in Buenos Aires en sindsdien is het reisvirus aangewakkerd.
'Re-vista' staat ook voor opnieuw kijken. Op reis kijk je vaak met een andere blik naar je omgeving. Die manier van kijken probeert Karin mee naar huis te nemen en toe te passen bij het ontwerpen. Inspiratie doet ze overal op, ver weg èn dichtbij huis. Want ook in woon- en werkstad Groningen valt genoeg te beleven.
Na het maken van geboortekaartjes voor vrienden en familie bleven de ideeën komen en besloot ze deze uit te werken tot een eigen collectie. Dit vond Karin zo leuk om te doen, dat ze nog steeds wekelijks nieuwe ontwerpen maakt. Daarnaast ontwerpt ze in opdracht voor bedrijven, op papier en digitaal. Daarbij kijkt ze hoe traditionele en nieuwe media elkaar kunnen aanvullen en versterken. Kijk voor meer informatie op www.revista-ontwerp.nl of volg haar via Facebook.

Geboortekaartjes van Revista: De collectie geboortekaartjes van Revista is een vrolijke beestenboel. Er zijn illustraties van Hollandse boerderijdieren, maar ook van wilde dieren, zoals giraffes, olifanten en neushoorns. Voor elk seizoen zijn er geschikte ontwerpen, van zomerse flamingo tot winterse pinguïn. Ook voor tweelingen zijn er lieve kaartjes met wasbeertjes en vosjes. Door het gebruik van gemengde technieken en een verfstructuur doen de kaartjes handgemaakt aan. Deze unieke samenstelling zorgt voor lieve, kleurrijke geboortekaartjes!

Yvonne Zomerdijk
Yvonne Zomerdijk is afgestudeerd als grafisch ontwerper. Na een tiental jaar werkzaam te zijn geweest op diverse reclamebureau's maakt ze sinds 2003 kleurrijke schilderijen. In de spontane en vrolijke kunstwerken van Yvonne Zomerdijk worden alledaagse situaties heel trefzeker en met humor door de kunstenaar neergezet. Hierbinnen experimenteert zij met de meest uiteenlopende onderwerpen en composities, zodat haar oeuvre voortdurend groeiende is. Telkens opnieuw vertrouwt Zomerdijk weer allerhande nieuwe figuren en situaties aan het doek toe, maar waarbij de typische wollige techniek als een rode draad steeds zichtbaar blijft in al haar werk. In de schilderijen van Yvonne Zomerdijk is een hoofdrol weggelegd voor onder meer koks en kokkinnen, optochten, verliefde stelletjes, wandelaars en fietsers, zakenmannen en tropisch geklede dames. Contact opnemen met Yvonne kan via www.yvonnezomerdijk.nl of yvonnezomerdijk@zonnet.nl.

Nes is More staat voor diversiteit en creativiteit en ze werkt voor zowel bedrijven (o.a. KLM, Noordhoff Uitgeverijen en het Parool) als particulieren. Van boekillustraties tot geboortekaartjes en van redactionele illustraties tot het ontwerpen van verpakkingen.
Studio Nes is More is in 2012 opgezet door Agnes Loonstra (1987) nog tijdens haar studie illustratie aan de kunstacademie St. Joost in Den Bosch.

Naast haar werkzaamheden als illustrator is Agnes ook muzikante. Ze is als zangdocente betrokken bij muziekschool 'Het Klooster' te Woerden en treed door het hele land op met haar folkband 'Wooden Soldiers' (www.woodensoldiers.nl) en a-capella retro-act 'Charmony' (www.charmonymusic.nl).
2010- 2013: Avans St. Joost Den Bosch, Bachelor Illustratie
2009-2010: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Master
2005 –2009: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Bachelor zang Jazz&Pop
2004-2005: Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag, Propedeuse Grafisch Ontwerp